"Destroying rainforest for economic gain is like burning a Renaissance painting to cook a meal."
Edward O. Wilson.

diumenge, 8 d’abril del 2012

Alimentar de Forma Sostenible a un Món Canviant

Font:  http://www.nytimes.com (Traducció automàtica)
EDITORIAL

Publicat: 6 abril 2012

Un dels majors desafiaments que enfronta el planeta no és simplement alimentar una població creixent - potser tant com 10 mil milions per l'any 2100. El desafiament és alimentar a tota aquesta gent com els canvis climàtics en formes que a penes es pot projectar.Un nou informe anomenat " Assolir la seguretat alimentària amb vista al canvi climàtic ", il · lustra la complexitat del problema i deixa clar que cal prendre mesures aviat per resoldre el problema.

Encarregat pel CGIAR - una aliança de recerca finançat per les Nacions Unides i el Banc Mundial - que recomana canvis fonamentals en la manera en què pensem sobre l'agricultura, l'alimentació i l'accés equitatiu a ella, i la manera com aquests factors afecten el canvi climàtic.

És temptador suposar que l'expansió de la superfície agrícola i l'ús de les noves tecnologies, com els cultius genèticament modificats, d'alguna manera va a salvar el dia. L'informe diu que l'eficiència i la sostenibilitat també es requereixen canvis fonamentals en la nostra forma de conrear i consumir els aliments: la reducció de deixalles en la producció i la distribució i trobar maneres de granja, per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i altres impactes ambientals negatius "de l'agricultura", com la pèrdua de sòl i la contaminació de l'aigua. L'informe també demana millors hàbits alimentaris als països rics, que tenen una ingesta desproporcionada i insostenible alta en calories, i les ajudes dirigides a les poblacions el cultiu més està en risc.

Es tracta d'objectius complexos que requereixen una nova visió de la manera com la granja i la nostra forma de menjar, una visió de com cuidar millor dels recursos biològics d'aquest planeta i viure de manera equitativa dins dels nostres mitjans planetaris.


Una versió d'aquest editorial aparegut a la premsa el 7 d'abril de 2012, a la pàgina A 16 de la edició de Nova York amb el titular: sosteniblement Alimentar a un món canviant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...